Wonen Hilversum

Wijk Oost

De wijk Oost in Hilversum is ontstaan begin van de 20e eeuw. De wijk ligt gesitueerd ten oosten van spoor en ten noorden van het spoor richting Amersfoort. In deze wijk was altijd veel industrie te bekennen, tegenwoordig is dat wat uitgefaseerd naar kleinere lokale ondernemingen op kleine bedrijventerreinen.

inwoners
0
huishoudens
0
eenpersoons
0 %
Koopwoningen
0 %

Wonen in Wijk Oost

De wijk bestaat uit een aantal buurten. De Astronomische buurt en Liebergen zijn aangewezen als stadsgezicht. De wijk Oost is in oppervlakte groot en heeft daarmee ook veel inwoners. Veel delen van de wijk bestaan uit nauwe straten met aan weerzijden een stoep die dient als auto parkeerplek.
De gehele Noordoostelijke hoek is aangrenzend aan de heide en biedt veel vertier in beweging en speelmogelijkheden voor kinderen.

De wijk kent van oorsprong veel industrie zoals de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (later bekend als Philips en Lucent). Nog steeds kent de wijk verspreid veel kleine bedrijven en bedrijventerreinen.

De wijk oost is relatief goed bereikbaar vanaf zowel de snelweg A1 en A27, als binnen doorwegen vanaf Laren en Bussum. Het station ligt op maximaal 6-7 fietsminuten. De hei is op loop- en fietsafstand en biedt mogelijkheden tot een wandeling of fietstochtje na het eten.

De wijk heeft een eigen winkelgebied (Seinhorst) voorzien van alle dagelijkse boodschap behoeftes.

Wijk Oost

Even buurten

In welk deel van de wijk wil jij wonen?

Dit zijn de buurten van Wijk Oost:

Inwoners: 21345

0-14 jaar
19%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
31%
45-64 jaar
27%
65+ jaar
13%

Huishoudens: 9750

eenpersoons
39%
met kinderen
37%
zonder kinderen
24%

Afkomst

autochtoon
66%
westerse migratie
13%
overige migratie
21%

Koop/huur

koop
54%
huur
48%

Naar de buren

Aangrenzende wijken

Kijk eens naar deze omliggende wijken. Misschien zit er een wijk bij die je aanspreekt: