Wonen Hilversum

Wijk Centrum

Centraal wonen in Hilversum met een levendige omgeving. Volop winkels en horeca mogelijkheden en dit allemaal op loopafstand.

inwoners
0
huishoudens
0
eenpersoons
0 %
Huurwoningen
0 %

Wonen in Wijk Centrum

Het middelpunt van de wijk (buurt Centrum en Langgewenstbuurt) is een levendige omgeving. Hier vind je de meeste winkels, horeca en jaarlijkse evenementen van de stad. Kies je voor leven, gezelligheid en vel gemak dan is de wijk Centrum misschien wel de ideale omgeving om te wonen.

Wat ooit een aaneenschakeling was van zandpaden met boerderijen, is nu een modern leefgebied geworden. Mede door de aanleg van de spoorlijn in 1864 verdichte het gebied en werden er winkels gevestigd. Het Centrum is het oudste deel van Hilversum.

Hilversum staat niet bekend om zijn beste bereikbaarheid met de auto. Dit komt door het 19de-eeuwse gehandhaafde stratenpatroon. Het Centrum is dan ook veelal via eenrichtingswegen te bereiken en kent soms flinke drukte. Met de trein en fiets is het daarentegen juist weer heel goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Parkeren met de auto is hier vrijwel altijd betaald of vergunning houdend.

De wijk heeft alles wat je van een stads/centrum-omgeving mag verwachten.

Wijk Centrum

Even buurten

In welk deel van de wijk wil jij wonen?

Dit zijn de buurten van Wijk Centrum:

Inwoners: 9750

0-14 jaar
12%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
40%
45-64 jaar
23%
65+ jaar
12%

Huishoudens: 5595

eenpersoons
56%
met kinderen
20%
zonder kinderen
24%

Afkomst

autochtoon
57%
westerse migratie
21%
overige migratie
21%

Koop/huur

koop
41%
huur
58%