Wonen Hilversum

Trompenberg-Zuid

Een fijne woonomgeving niet ver van het centrum met imposante woonhuizen met grote tuinen dat is Trompenberg-Zuid. Gelegen op een heuvel wat zorgt voor een ligt glooiende omgeving geeft deze buurt iets extra’s mee. Een plek om te komen kijken om vervolgens niet meer weg te willen gaan. Een plek van thuiskomen.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Trompenberg-Zuid

Kronkelende lanen die richting het centrum (zuidoosten) aflopen naar beneden. Grote bomen en veel parkeermogelijkheden. Hoge statige panden, deels kantoor, sieren het straatbeeld en geven een gemiddeld beeld voor de omgeving.

Trompenberg-Zuid is een villabuurt met de nodige (senioren) appartement complexen. De buurt is gelegen in het noordwestelijke deel van Hilversum en staat bekend als een van de meest gewilde en prestigieuze woondelen in de regio.

Trompenberg-Zuid kenmerkt zich door zijn groene en rustige omgeving. Dit zorgt voor een aantrekkelijke en rustige omgeving waar bewoners kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid en buitenactiviteiten zoals wandelen.

De architectuur in Trompenberg-Zuid is divers en bestaat voornamelijk uit vrijstaande villa’s en luxe herenhuizen. Veel van deze woningen zijn ruim opgezet en beschikken over grote percelen, waardoor privacy en een gevoel van exclusiviteit worden gewaarborgd. De straten zijn over het algemeen breed en goed onderhouden, met veel groenvoorzieningen en goed aangelegde tuinen.

Op korte afstand zijn er verschillende scholen, zowel basis- als voortgezet onderwijs, evenals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvangfaciliteiten. Voor dagelijkse boodschappen zijn er supermarkten en andere winkels in de nabije omgeving. Het centrum van Hilversum is ook gemakkelijk bereikbaar.

Daarnaast ligt Trompenberg-Zuid gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer. Het treinstation Hilversum Centraal en Mediapark bevinden zich op fietsafstand, waardoor reizen naar andere steden eenvoudig is. De buurt heeft ook goede verbindingen met snelwegen, waardoor het met de auto goed bereikbaar is.

Al met al biedt Trompenberg-Zuid een aantrekkelijke combinatie van natuurlijke schoonheid, luxe woningen en een gunstige locatie. Het is een gewilde buurt voor gezinnen en mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige woonomgeving in Hilversum

Inwoners: 885

0-14 jaar
9%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
18%
45-64 jaar
28%
65+ jaar
36%

Huishoudens: 500

eenpersoons
53%
met kinderen
15%
zonder kinderen
33%

Afkomst

autochtoon
74%
westerse migratie
18%
overige migratie
8%

Koop/huur

koop
66%
huur
34%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: