Wonen Hilversum

Astronomische Buurt

De Astronomische Buurt in Hilversum is een bijzondere woonbuurt met een uniek thema geïnspireerd op de astronomie. Het is een rustige en groene omgeving met diverse woningen en voorzieningen binnen handbereik.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Astronomische Buurt

De Astronomische Buurt is een buurt in Hilversum en staat bekend om zijn unieke naam, die is geïnspireerd op het thema astronomie. De Astronomische Buurt is gelegen in het oostelijke deel van Hilversum en heeft een rustige en groene omgeving. De straten in de buurt zijn vaak vernoemd naar beroemde astronomen, sterrenstelsels of andere astronomische termen, waardoor een bijzondere sfeer ontstaat.

De bebouwing in de Astronomische Buurt bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen, variërend van appartementencomplexen en galerijflats tot rijtjeshuizen. Veel van deze woningen hebben een karakteristiek ontwerp en zijn gebouwd in verschillende architectonische stijlen. De buurt heeft een mix van oudere woningen en nieuwbouwprojecten, waardoor er diversiteit is in het aanbod.

De Astronomische Buurt is gunstig gelegen ten opzichte van verschillende voorzieningen. Op korte afstand zijn er diverse winkels, supermarkten en restaurants te vinden, waardoor de dagelijkse behoeften gemakkelijk kunnen worden vervuld. Ook zijn er verschillende scholen en kinderdagverblijven in de buurt, waardoor het een aantrekkelijke woonlocatie is voor gezinnen.

Wat betreft groenvoorzieningen biedt de Astronomische Buurt ook mogelijkheden om van de natuur te genieten. Het is gelegen aan een grote beschermd heide gebied waar bewoners kunnen wandelen, joggen, fietsen of ontspannen.

Daarnaast is de buurt goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Er zijn busverbindingen in de buurt die aansluiten op het centrum van Hilversum en het treinstation. Met de auto is er goede toegang tot de snelwegen en zijn omliggende steden gemakkelijk te bereiken.

Inwoners: 5910

0-14 jaar
20%
15-24 jaar
11%
25-44 jaar
23%
45-64 jaar
29%
65+ jaar
17%

Huishoudens: 2460

eenpersoons
29%
met kinderen
43%
zonder kinderen
27%

Afkomst

autochtoon
76%
westerse migratie
11%
overige migratie
13%

Koop/huur

koop
67%
huur
33%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: