Wonen Hilversum

Staatsliedenkwartier

Het Staatsliedenkwartier is een aantrekkelijke buurt in Hilversum, die een combinatie biedt van comfortabel wonen, groene omgeving en nabijheid van voorzieningen. Het is een plek waar bewoners kunnen genieten van de rust en schoonheid van de omgeving, terwijl ze toch dicht bij alle gemakken van de stad zijn.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Staatsliedenkwartier

Het Staatsliedenkwartier is een woonbuurt gelegen in de stad Hilversum. De buurt staat bekend om zijn gevarieerde woningaanbod en groene omgeving. Het is een populaire woonbestemming vanwege de gunstige ligging ten opzichte van het centrum van Hilversum en de nabijheid van natuurlijke schoonheid.

De architectuur van de woningen varieert van traditionele bakstenen huizen tot meer eigentijdse ontwerpen. De straten zijn ruim opgezet en er is veel groen aanwezig, waardoor de buurt een aangename en rustige sfeer heeft.

De buurt biedt een diverse mix van woningtypen, waaronder eengezinswoningen, appartementen en twee-onder-een-kapwoningen. Dit maakt het Staatsliedenkwartier aantrekkelijk voor zowel gezinnen als individuen die op zoek zijn naar een rustige en ruime woongemeenschap.

Naast de aantrekkelijke woonomgeving heeft het Staatsliedenkwartier ook enkele voorzieningen binnen handbereik. Op loopafstand zijn er diverse basisscholen en winkels te vinden. Bovendien ligt het centrum van Hilversum op korte afstand, waar bewoners kunnen profiteren van een breed scala aan winkels, restaurants, culturele instellingen en uitgaansgelegenheden.

Wat betreft de natuurlijke omgeving, bevindt het Staatsliedenkwartier zich nabij de uitgestrekte bossen en heidevelden van het Goois Natuurreservaat. Dit biedt bewoners de mogelijkheid om te genieten van prachtige wandelingen, fietstochten en andere buitenactiviteiten.

Inwoners: 3495

0-14 jaar
19%
15-24 jaar
11%
25-44 jaar
24%
45-64 jaar
29%
65+ jaar
16%

Huishoudens: 1495

eenpersoons
32%
met kinderen
40%
zonder kinderen
28%

Afkomst

autochtoon
79%
westerse migratie
15%
overige migratie
7%

Koop/huur

koop
78%
huur
22%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

2/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5