Wonen Hilversum

Wijk Noordwest

Een glooiende omgeving, rust en ruimte en een groot assortiment aan verschillende grote bomen. Kronkelende lanen langs grote tuinen en vrijstaande huizen, dit is de wijk Noordwest van Hilversum. Ook wel de villawijk van Hilversum.

inwoners
0
huishoudens
0
eenpersoons
0 %
Koopwoningen
0 %

Wonen in Wijk Noordwest

De wijk Noordwest ligt, zoals zijn naam al doet vermoeden in het Noord-westen van Hilversum. De wijk heeft een behoorlijk groot oppervlakte en een laag aantal inwoners vergeleken met andere wijken uit Hilversum. Dit is logisch te verklaren doordat deze wijk veel grond beslaat en minder huizen. De villawijk is einde 19de eeuw ontstaan met landgoederen wat nu monumentale villa’s zijn. In de tweede helft van de 20ste eeuw is het Media Park ontstaan waar Hilversum zeer bekend door geworden is. De wijk Noordwest is beschermd stadsgezicht, is populair en is opgedeeld in 6 buurten.

De wijk Noordwest is vanaf de snelweg A1 en A27 te bereiken. Beiden is dat in 5 minuten aan te rijden. Het centrum van Hilversum, waar het winkelgebied en treinstation te vinden zijn, is maximaal 8 minuten fietsen verwijderd.

De wijk heeft naast een bibliotheek en scholen geen eigen winkelgebied.

Wijk Noordwest

Even buurten

In welk deel van de wijk wil jij wonen?

Dit zijn de buurten van Wijk Noordwest:

Inwoners: 7660

0-14 jaar
15%
15-24 jaar
13%
25-44 jaar
16%
45-64 jaar
30%
65+ jaar
27%

Huishoudens: 3445

eenpersoons
39%
met kinderen
31%
zonder kinderen
30%

Afkomst

autochtoon
78%
westerse migratie
16%
overige migratie
6%

Koop/huur

koop
71%
huur
29%

Naar de buren

Aangrenzende wijken

Kijk eens naar deze omliggende wijken. Misschien zit er een wijk bij die je aanspreekt: