Wonen Hilversum

Raadhuiskwartier

Een buurt van thuiskomen, verenigd zijn met gezin en familie, een buurt met prachtige huizen, veel groen en ruimte. Welkom in het Raadhuiskwartier te Hilversum.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Raadhuiskwartier

Het Raadhuiskwartier is een bijzondere buurt gelegen nabij het centrum van Hilversum. Het is vernoemd naar het markante Raadhuis van Hilversum, dat centraal staat in deze buurt. Het Raadhuiskwartier is een historisch en cultureel belangrijk gebied dat een mix van architectuur, groene ruimtes en diverse voorzieningen biedt.

Het is een buurt van grote allure met prachtige vrijstaande huizen. Groene lanen die elkaar kruisen sieren het straatbeeld.  Het Raadhuiskwartier is op bepaalde delen ligt glooiend.
Het is een buurt met indrukwekkende panden, naast woningen staan er ook enkele kantoorvilla’s en ligt het gemeentehuis van Hilversum in deze buurt gesitueerd, uiteraard geheel in Dudok stijl.

Het middelpunt van de buurt is het Raadhuis van Hilversum, een iconisch gebouw ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Willem Marinus Dudok. Het Raadhuis, gebouwd in de jaren 1920, is een voorbeeld van het Nieuwe Bouwen en staat bekend om zijn strakke lijnen, geometrische vormen en gebruik van baksteen en beton. Het is een belangrijk cultureel erfgoed en trekt bezoekers van over de hele wereld aan. Het plein rondom het Raadhuis is vaak het toneel van evenementen en markten, en biedt een levendige sfeer.

Naast het Raadhuis zijn er in het Raadhuiskwartier ook andere interessante architectonische hoogtepunten te vinden. Deze historische gebouwen voegen karakter en charme toe aan de buurt.

Het Raadhuiskwartier is ook gunstig gelegen met betrekking tot voorzieningen. In de nabijheid bevinden zich diverse winkels, restaurants, cafés en culturele instellingen. De nabijgelegen markt, in de Langgewenstbuurt, op woensdagen en zaterdagen biedt lokale producten en ambachten.

De buurt wordt gekenmerkt door aantrekkelijke straten met mooie huizen, variërend van monumentale panden tot moderne woningen. Het is een mix van wonen, werken en ontspanning. Het Raadhuiskwartier heeft ook verschillende groene ruimtes, zoals het Dudok Park achter het Raadhuis, waar bewoners kunnen genieten van groen en rust.

Het Raadhuiskwartier is een veelzijdige buurt met een rijke geschiedenis. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, cultuur of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer, deze buurt biedt het allemaal.

Inwoners: 1680

0-14 jaar
20%
15-24 jaar
15%
25-44 jaar
19%
45-64 jaar
29%
65+ jaar
17%

Huishoudens: 670

eenpersoons
33%
met kinderen
44%
zonder kinderen
22%

Afkomst

autochtoon
76%
westerse migratie
15%
overige migratie
8%

Koop/huur

koop
79%
huur
21%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5