Wonen Hilversum

Wijk Hilversumse Meent

De Hilversumse Meent is onderdeel van Hilversum en ligt bij Bussum, is ontstaan in de periode 1974-1978 op voormalige meent-gronden, vandaar dan ook de naam de Hilversumse Meent. Kindvriendelijke wijk met veel jonge gezinnen.

Middenklasse

Buurttype

Koopwoningen
0 %
zonder kinderen
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Wijk en buurt Hilversumse Meent

De Meent ligt tegen Bussum aan en daardoor is het ook soms verwarrend voor mensen dat deze woonwijk bij Hilversum hoort. De mediastad Hilversum die toch zeker 6 kilometer verderop ligt is dan wel de wakende gemeente over de buurt toch zullen de inwoner van de Hilversumse Meent vrijwel altijd gebruik maken van de Bussumse faciliteiten en niet die van Hilversum. Tussen de Hilversumse Meent en Hilversum begeeft zich een redelijk formaat bos dat je met de auto moet omzeilen en met de fiets dwars kan doorkruisen.

Opbouw van de Hilversumse Meent
De Hilversumse Meent is opgebouwd uit een aantal woonerven die vernoemd zijn naar insecten en planten. Zo heb je de Bijenmeent, Goudwespmeent, Hommelmeent, Krekelmeent, Libellemeent, Meikevermeent, Mierenmeent, Vlindermeent, Vuurvlindermeent en de Waterjuffermeent. En ook de Biezenmeent, Distelmeent, Grasmeent, Klavermeent, Kroosmeent, Lissemeent, Mossenmeent, Rietmeent, Varenmeent en de Zeggemeent.
Vrijwel alle aanwezige straten zijn niet standaard recht en lopen met hoekige vormen rond (soms achthoekig).

Vanuit Naarden en Bussum is deze wijk die in woonerven is opgedeeld goed te bereiken. Ook vanuit omliggende plaatsen als Hilversum en het nabije ’s-Graveland is het goed aan te rijden. Vanaf de snelweg is het iets minder direct aan te rijden. Met de fiets ben je binnen 10 minuten in het centrum van Bussum. Met de omgeving staat de Hilversumse Meent in verbinding met een busnetwerk.

De wijk heeft een eigen winkelcentrum met supermarkt, slager en bloemist. Ook is er een basisschool aanwezig. Ook is er een Kinderboerderij aanwezig voor de kinderen.

Inwoners: 4090

0-14 jaar
16%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
17%
45-64 jaar
25%
65+ jaar
33%

Huishoudens: 1825

eenpersoons
32%
met kinderen
33%
zonder kinderen
35%

Afkomst

autochtoon
75%
westerse migratie
12%
overige migratie
13%

Koop/huur

koop
58%
huur
42%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: