Wonen Hilversum

’T Hoogt Van ’T Kruis

’t Hoogt van ’t Kruis is een buurt en beschermd natuurgebied in Hilversum. Doordat het een gebied is van het Goois Natuurreservaat is het meteen ook heel erg groen. Door de ligging aan heide en een bosgebied is het hier fantastische wonen.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
zonder kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in ’t Hoogt van ’t Kruis

De rust, het groen en de sierlijke lanen geven de buurt een indrukwekkend karakter. Voor werkende volwassenen is het een plek van thuiskomen in rust.
De omgeving is glooiend, dit komt door de 25 meter hoge heuvel bij het kruispunt Holleweg en de Zandweg. Kinderen uit een gezin kunnen hier heerlijke spelen, dit maakt het naast de voetpaden en autoluwe omgeving een kindervriendelijke buurt.

’t Hoogt van ’t Kruis is een villabuurt in Hilversum. Deze buurt ligt in het zuidoosten van de stad, niet heel ver van het stadscentrum. ’t Hoogt van ’t Kruis is een buurt met een mix van woningen en natuur. De straten zijn over het algemeen zeer rustig en residentieel, waardoor het een aantrekkelijke woonomgeving is voor gezinnen, stellen en alleenstaanden.

’t Hoogt van ’t Kruis wordt gekenmerkt door zijn groene omgeving. De buurt ligt opgesloten tussen Goois Natuurreservaat Laapersheide en Hoogt van ’t Kruis. Dit biedt bewoners de mogelijkheid om te genieten van wandelingen, fietsen en andere buitenactiviteiten.

Wat betreft voorzieningen heeft ’t Hoogt van ’t Kruis niet veel te bieden. Er zijn geen lokale winkels en er is enkel een scouting en begraafplaats aanwezig. Voor winkels en scholen moet je in de omliggende omgeving zijn.

Daarnaast is de ligging van ’t Hoogt van ’t Kruis gunstig. Het centrum van Hilversum is op fietsafstand. Er zijn enkele mogelijkheden om gebruik te maken van een busverbinding in de buurt die je naar het station vervoert.

Al met al is ’t Hoogt van ’t Kruis een aangename en stille buurt in Hilversum, waar wonen en groen hand in hand gaan. Het is een aantrekkelijke plek om te wonen voor mensen die de rust en ruimte van een groene omgeving waarderen.

Inwoners: 1555

0-14 jaar
16%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
12%
45-64 jaar
36%
65+ jaar
24%

Huishoudens: 645

eenpersoons
27%
met kinderen
36%
zonder kinderen
37%

Afkomst

autochtoon
77%
westerse migratie
16%
overige migratie
7%

Koop/huur

koop
83%
huur
17%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

5/5