Wonen Hilversum

Bloemenkwartier Zuid

Het Bloemenkwartier Zuid is een gezellige buurt, met karakteristieke huizen, een sterke gemeenschapsgeest en goede woonvoorzieningen. Het is een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een buurt met een mix van stedelijke gemakken en groene omgevingen.

Woonbuurt

Buurttype

huurwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Bloemenkwartier Zuid

Het Bloemenkwartier-Zuid is een buurt met twee verschillende woondelen. Je hebt het deel ten noorden van de Diependaalselaan met meer arbeiderswoningen en een compacter straatbeeld. En je hebt het deel ten zuiden van de doorgaande Diependaalselaan wat veel ruimer is, meer groen en is kenmerkend met haar jaren ’30 woningen. Ook zijn in het zuidelijke deel van de buurt vrijstaande huizen te vinden en is de hei aangrenzend.

Het Bloemenkwartier Zuid is een gezellige buurt gelegen in het zuiden van Hilversum. Het staat bekend om zijn levendige sfeer en ook rust en nabijheid van verschillende voorzieningen. 

Een opvallend kenmerk van het Bloemenkwartier Zuid is de architectuur van de huizen. Veel van de woningen hebben een charmante jaren 30-stijl, met typische kenmerken zoals erkers, hoge plafonds en bakstenen gevels. Dit draagt bij aan de aantrekkingskracht van de buurt en geeft het een karakteristieke uitstraling.

De sfeer in het Bloemenkwartier Zuid is levendig en buurtgericht. Er is een sterke betrokkenheid van de bewoners en er worden regelmatig evenementen en activiteiten georganiseerd om de buurtbanden te versterken. Dit zorgt voor een gevoel van samenhorigheid en maakt het een geweldige plek om te wonen voor gezinnen en mensen die graag deel uitmaken van een actieve gemeenschap.

De buurt heeft ook een gunstige ligging wat betreft voorzieningen. Op korte afstand zijn er diverse winkels, restaurants en cafés te vinden. Dit maakt het gemakkelijk om in de dagelijkse behoeften te voorzien en biedt bewoners de mogelijkheid om te genieten van een scala aan eetgelegenheden en winkelmogelijkheden.

Daarnaast is het Bloemenkwartier Zuid goed verbonden met het openbaar vervoer. Er zijn buslijnen die door de buurt lopen, waardoor het gemakkelijk is om naar andere delen van Hilversum te reizen. Bovendien ligt het treinstation op fietsafstand, waardoor bewoners eenvoudig kunnen verplaatsen.

Voor natuurliefhebbers is het Bloemenkwartier Zuid ook ideaal. Op korte afstand ligt een groen gebied waar men kan wandelen, joggen of ontspannen in de natuur. Dit biedt een welkome ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en draagt bij aan de levenskwaliteit van de buurt.

Inwoners: 4625

0-14 jaar
17%
15-24 jaar
11%
25-44 jaar
23%
45-64 jaar
27%
65+ jaar
23%

Huishoudens: 2265

eenpersoons
44%
met kinderen
32%
zonder kinderen
24%

Afkomst

autochtoon
73%
westerse migratie
13%
overige migratie
14%

Koop/huur

koop
38%
huur
62%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

3/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5