Wonen Hilversum

Villaparken

Villaparken is een luxe, ruime en groene buurt van de wijk Noordwest Hilversum. Zoals de naam al doet vermoeden is de buurt rijk aan prachtige en statige villa´s.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
zonder kinderen
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Villaparken

Villaparken is een buurt gelegen in Hilversum De buurt staat bekend om zijn elegante en statige villa’s, omgeven door groen en rust. Het is een van de meest exclusieve en gewilde buurten in Hilversum.

Villaparken is gelegen in het Noordwestelijke deel van Hilversum en heeft een karakteristieke en sfeervolle uitstraling. De buurt bestaat voornamelijk uit ruime vrijstaande huizen die zijn gebouwd in de late 19e en vroege 20e eeuw. Deze villa’s hebben vaak een historische architectuur, met prachtige gevels, grote ramen en unieke details die getuigen van de rijke geschiedenis van de omgeving.

De buurt wordt gekenmerkt door brede lanen en goed onderhouden groenvoorzieningen. De straten zijn omzoomd met bomen en er zijn veel groene parken en tuinen waar bewoners kunnen genieten van een rustige en vredige omgeving. Villaparken biedt ook mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals wandelen en fietsen, met nabijgelegen natuurgebieden.

Ook het bekende en geliefde Nimrodpark is gelegen in deze buurt. Het is met zekerheid te zeggen dat dit een van de mooiste plekken is om te wonen in Hilversum. Het Nimrodpark is destijds ontwikkeld door de ‘Maatschappij tot Ontwikkeling van het Nimrodpark’, gevestigd in ´s-Gravenhage. Het doel was om het als een villapark en wandelpark te laten zijn. Villapark is gelukt, echter zijn de wandelpaden nooit gerealiseerd. Wel zijn deze meegenomen in het ontwerp en mede hierdoor heeft de omgeving een ruim opgezet straatbeeld met veel groen.

Villaparken ligt op relatief korte afstand van het centrum van Hilversum, waar een breed scala aan voorzieningen te vinden is. Bovendien zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer, met treinstations in de buurt die zorgen voor een goede bereikbaarheid van andere steden in Nederland.

De buurt Villaparken staat bekend om zijn aantrekkelijke en luxueuze levensstijl. Het biedt een combinatie van rust, privacy en een gevoel van exclusiviteit, terwijl het toch dicht bij alle gemakken van de stad blijft. Het is een populaire buurt voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige leefomgeving met een historisch karakter en een vleugje grandeur.

Inwoners: 1305

0-14 jaar
13%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
10%
45-64 jaar
32%
65+ jaar
33%

Huishoudens: 575

eenpersoons
33%
met kinderen
31%
zonder kinderen
36%

Afkomst

autochtoon
79%
westerse migratie
16%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
76%
huur
24%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

5/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: