Wonen Hilversum

Schilderskwartier

Het Schilderskwartier is een buurt gelegen op een fraaie locatie, niet ver van de winkels en de knusse Gijsbrecht van Amstelstraat. Het is een omgeving met ideale gezinshuizen omgeven door groen en rust.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Schilderskwartier

Het is een buurt met ruime straten die vernoemd zijn naar verschillende Nederlandse schilders. In de buurt staan veel vrijstaande woningen. De buurt is op enkele straten na een relatief rustige omgeving, weinig autoverkeer, veelal enkel bestemmingsverkeer.
Het Schilderskwartier is groen en heeft voor kinderen genoeg speelruimte. De straten zijn breed genoeg en aan beiden kanten voorzien van een veilige stoep.
Bij Lapersveld is een grote kunstvijver met omliggend stadpark aangelegd door Willem Dudok.

Het Schilderskwartier in Hilversum is een charmante buurt die wordt gekenmerkt door een mix van architectonische stijlen, variërend van traditionele herenhuizen tot villa’s. Veel van de huizen hebben karakteristieke details en gevels die doen denken aan de artistieke invloeden uit het verleden. Het Schilderskwartier is een aantrekkelijke plek om te wonen vanwege de rustige straten, groene omgeving en de nabijheid van het stadscentrum.

De naam “Schilderskwartier” is afkomstig van de vele kunstenaars die hier in het verleden hebben gewoond en gewerkt. De buurt heeft een rijke artistieke geschiedenis en heeft bijgedragen aan de bloeiende kunstscene van Hilversum. Het Schilderskwartier heeft een inspirerende omgeving geboden voor schilders, beeldhouwers en andere creatieve geesten, en hun invloed is nog steeds voelbaar in de buurt.

Naast de artistieke connectie heeft het Schilderskwartier ook een sterke gemeenschapszin. Bewoners komen regelmatig samen voor buurtactiviteiten, kunstevenementen en tentoonstellingen, waardoor er een gevoel van saamhorigheid en culturele betrokkenheid ontstaat.

Het Schilderskwartier profiteert ook van de nabijheid van het centrum van Hilversum. Daarnaast zijn er ook parken en groene gebieden in de buurt, waar bewoners kunnen genieten van de openruimte en de buitenactiviteiten.

Al met al is het Schilderskwartier een bijzondere buurt met een artistiek karakter in Hilversum. Het combineert een rijke geschiedenis, een inspirerende omgeving en een sterke gemeenschap, waardoor het een aantrekkelijke plek is om te wonen voor mensen die op zoek zijn naar een veilige en fijne omgeving.

Inwoners: 3895

0-14 jaar
21%
15-24 jaar
11%
25-44 jaar
19%
45-64 jaar
27%
65+ jaar
22%

Huishoudens: 1530

eenpersoons
27%
met kinderen
43%
zonder kinderen
29%

Afkomst

autochtoon
75%
westerse migratie
17%
overige migratie
7%

Koop/huur

koop
84%
huur
16%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5