Wonen Hilversum

Boomberg

Boomberg in Hilversum is een prachtige buurt met een rijke architectuur en groene omgeving. Een buurt met glooiingen en rijkelijke lanen. Een omgeving van vertrouwd thuiskomen nabij het winkelgebied en waar kinderen veilig kunnen buitenspelen. Het biedt een ideale combinatie van rustig wonen, natuurlijke schoonheid en nabijheid van stedelijke voorzieningen.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Boomberg

Boomberg is een charmante buurt gelegen in Hilversum, een stad in het Gooi in Nederland. Het staat bekend om zijn prachtige architectuur, weelderige groene omgeving en rustige sfeer. Boomberg is een van de oudste en meest gewilde woonbuurten in Hilversum.

De buurt wordt gekenmerkt door kronkelende lanen, fraaie villa’s en statige herenhuizen, die dateren uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Veel van deze historische gebouwen zijn ontworpen door gerenommeerde architecten uit die tijd, waardoor Boomberg een rijke architectonische geschiedenis heeft. Het is een genot om door de straten te wandelen en de diverse architecturale stijlen te bewonderen.

Bepaalde delen van de buurt zijn licht glooiend en dat geeft de buurt echt zijn karakter. Het is geen goedkope omgeving, statige panden met goed onderhouden tuinen sieren het straatbeeld van Boomberg. Er bevinden zich ook een aantal kantoorvilla’s, voornamelijk in het deel net boven de Vaartweg.

Boomberg wordt omgeven door prachtige tuinen en groene ruimtes, waardoor het een zeer aantrekkelijke buurt is voor natuurliefhebbers. Bewoners kunnen genieten van rustige wandelingen of fietstochten in de omliggende groene gebieden, zoals het nabijgelegen Corversbos.

Naast de natuurlijke schoonheid biedt Boomberg ook een gunstige locatie. Het centrum van Hilversum ligt op korte afstand. Ook bevinden zich in de buurt verschillende scholen, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen.

Boomberg is een rustige en hechte gemeenschap waar buren elkaar kennen en een gevoel van samenhorigheid delen. Er zijn verschillende buurtinitiatieven en sociale evenementen die de bewoners bij elkaar brengen, zoals buurtbarbecues en straatfeesten.

Inwoners: 3100

0-14 jaar
14%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
17%
45-64 jaar
30%
65+ jaar
27%

Huishoudens: 1445

eenpersoons
43%
met kinderen
28%
zonder kinderen
29%

Afkomst

autochtoon
79%
westerse migratie
15%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
65%
huur
34%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: