Wonen Hilversum

Trompenberg-Noord

Met zekerheid is te zeggen dat de buurt Trompenberg-Noord de groenste buurt van Hilversum is. Statige lanen in een zeer bosrijk gebied met indrukwekkende vrijstaande panden en mega tuinen.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Trompenberg-Noord

Zijn jouw wensen om vrijstaand, groot en midden in het bos aan de rand van een natuurgebied te wonen? Dan is het wonen in de buurt Trompenberg-Noord in Hilversum het overwegen waard.
Ben je een fanatiek wandelaar, hardloper of fietser dan zit je hier ook goed. In een paar minuten, van waar je ook woont in de buurt, zit je in de prachtige omgeving van Hilversum, ’s-Graveland en Bussum.

Het is een buurt waar rust heerst en een ontspannen invloed op je overbrengt. Op mooie dagen hoor je de vogels fluiten, de geur buiten is verfrissend en het woongenot is gewoon optimaal! Het in het zuiden gelegen en aangrenzende Trompenberg-Zuid is vergelijkbaar en is minder bosrijk.

Het is een rustige en aantrekkelijke villabuurt met een zeer groen karakter. De buurt bevindt zich in op een uitloper van de Utrecht Heuvelrug en komt hierdoor wat heuvelachtig over. 

Trompenberg-Noord wordt gekenmerkt door ruime en veelal vrijstaande huizen die zijn omgeven door groene tuinen en brede straten. De architectuur varieert van klassieke villa’s tot moderne woningen, wat zorgt voor een diversiteit aan bouwstijlen. Veel van de woningen in de buurt hebben een karakteristieke uitstraling en dragen bij aan de charmante sfeer van de omgeving.

De buurt biedt een hoogwaardige leefomgeving met veel voorzieningen in de buurt. Op korte afstand zijn er diverse scholen, wat de buurt aantrekkelijk maakt voor gezinnen met kinderen. Er zijn ook verschillende sportfaciliteiten, zoals tennisbanen, waar bewoners van Trompenberg-Noord van kunnen genieten.

Voor natuurliefhebbers is Trompenberg-Noord een ideale plek om te wonen. Het grenst aan uitgestrekte bosgebied, het Corversbos, waar men heerlijk kan wandelen, joggen of fietsen. Deze groene omgeving biedt een oase van rust en geeft bewoners de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Hilversum.

Hoewel Trompenberg-Noord een rustige buurt is, ligt het toch dicht bij het centrum van Hilversum. Binnen enkele minuten rijden of fietsen bereikt men het stadscentrum, waar een breed scala aan winkels, restaurants, cafés en culturele voorzieningen te vinden is. Hilversum staat bekend als het mediastad van Nederland, vanwege de aanwezigheid van vele televisie- en radiostudio’s, waaronder het beroemde Mediapark.

Kortom, Trompenberg-Noord is een aantrekkelijke buurt in Hilversum, met een groen en rustig karakter. Het biedt een hoogwaardige woonomgeving, omgeven door natuurlijke schoonheid en toch op korte afstand van het bruisende stadscentrum. Het is een ideale plek voor gezinnen en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige en aantrekkelijke woonomgeving.

De buurt Trompenberg is vernoemd naar Cornelis Tromp (1629-1691), de bouwer van de buitenplaats De Trompenburgh in ‘s-Graveland. Tromp was een belangrijke Nederlandse vlootvoogd en admiraal tijdens de Gouden Eeuw. Vanaf zijn buitenplaats liep hij naar het hoogste punt in ’t Gooi om bij helder weer de schepen op de Zuiderzee te kunnen zien. De heuvel en de omgeving bestonden oorspronkelijk uit onontgonnen grond. Tromp kreeg toestemming van “Stad en Lande van Gooiland” om de heuvel te beplanten, zodat hij kon genieten van het uitzicht in de schaduw van de bomen.

Niet alleen Cornelis Tromp, maar ook andere rijke Amsterdammers vonden hun toevlucht in ’t Gooi. In de 17e eeuw groeide de interesse van welvarende Amsterdammers in een huis op de heuvel gestaag. In de zomer reisden ze per trein naar hun buitenplaatsen in de Trompenberg in Hilversum. De grote vraag naar de ontwikkeling van villaparken trok veel professionals naar Hilversum. De architecten die zich in ’t Gooi vestigden of er werkzaam waren, genoten grote bekendheid, zoals de gebroeders de Groot, Merkelbach, Verschuyl, Dudok, Kloppers, J.W. Hanrath, A. Salm, London, H.P. Berlage, Simons, Elling en De Bazel.

De straatnamen in de villabuurt zijn vernoemd naar de voormalige bewoners van de buitenplaatsen.

Inwoners: 665

0-14 jaar
14%
15-24 jaar
16%
25-44 jaar
13%
45-64 jaar
34%
65+ jaar
23%

Huishoudens: 245

eenpersoons
22%
met kinderen
41%
zonder kinderen
37%

Afkomst

autochtoon
78%
westerse migratie
17%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
82%
huur
18%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

5/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: