Wonen Hilversum

Wijk Noordoost

De wijk Noordoost ligt gunstig ten opzichte van het centrum en haar winkels, uitvalswegen en de natuur rondom Hilversum. De wijk kenmerkt zich door gezellige woonstraten, vriendelijke mensen en veel ruimte voor groen en speelmogelijkheden.

inwoners
0
huishoudens
0
eenpersoons
0 %
Huurwoningen
0 %

Wonen in Wijk Noordoost

Noordoost Hilversum is een wijk die zich kan laten bestempelen tot een rustige omgeving met vrijwel enkel alleen bestemmingsverkeer. Natuurlijkheid kent ook deze wijk een drukkere doorgaande weg, deze Johannes Gerardtsweg, brengt je vanuit de wijk ook naar andere delen van Hilversum, richting Laren en naar de snelweg A1. De naoorlogse wederopbouwwijk is begin 20ste eeuw ontstaan en begeeft zicht rondom de Noorder begraafplaats (Dudok).

Ten noordoosten van de wijk ligt de Westerheide waar gewandeld, gefietst en gezeten kan worden. Een plek om even uit te waaien na een dag hard werken of met de hond een rondje te maken. De wijk is opgedeeld in 4 buurten, waarvan de buurt Noord de mogelijkheid heeft van een NS treinstation (Mediapark).

De wijk Noordoost is vanaf snelweg goed en snel te bereiken. Met de trein is er een station grenzend aan de wijk.

De wijk heeft een eigen winkelcentrum voor de dagelijkse behoeftes. Scholen en buitenspeelmogelijkheden voor kinderen zijn aanwezig.

Wijk Noordoost

Even buurten

In welk deel van de wijk wil jij wonen?

Dit zijn de buurten van Wijk Noordoost:

Inwoners: 11235

0-14 jaar
18%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
29%
45-64 jaar
28%
65+ jaar
16%

Huishoudens: 5510

eenpersoons
46%
met kinderen
33%
zonder kinderen
21%

Afkomst

autochtoon
67%
westerse migratie
12%
overige migratie
21%

Koop/huur

koop
45%
huur
54%

Naar de buren

Aangrenzende wijken

Kijk eens naar deze omliggende wijken. Misschien zit er een wijk bij die je aanspreekt: