Wonen Hilversum

Noord

Het noordelijkste topje van Hilversum. Een rustige buurt met veel ruimte.

Woonbuurt

Buurttype

huurwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Noord

De buurt Noord is zoals de naam als doet vermoeden de noordelijkste buurt van Hilversum. Het is een buurt die grenst aan de hei in het noorden. Dit is de hei tussen Hilversum en Bussum.
De buurt is relatief ruim opzet: de straten zijn in verhouding relatief breed, aan beide kanten een stoep, wat het voor kinderen weer veiliger maakt op straat.
De buurt heeft genoeg ruimte voor groen en speelmogelijkheden. Het is absoluut een ruim opgezette omgeving.

Het is een gevarieerde buurt met een mix van voornamelijk eengezinswoningen en appartementen. De architectuur in de buurt Noord is gevarieerd. Sommige straten hebben prachtige huizen met karakteristieke gevels, terwijl andere delen van de buurt een meer eigentijdse uitstraling hebben. Dit zorgt voor een interessant straatbeeld en een diversiteit aan woonstijlen.

Noord staat bekend om zijn groene omgeving en nabijheid van natuurlijke gebieden. Het gebied grenst aan het prachtige natuurgebied ‘Westerheide’ van het Goois Natuurreservaat, waar bewoners kunnen genieten van wandelingen, fietsen en de rust van de natuur.

Voorzieningen zoals een supermarkt, treinstation en afhaalrestaurants zijn gemakkelijk bereikbaar in Noord. Daarnaast zijn er verschillende scholen en sportfaciliteiten in de buurt, waardoor het een aantrekkelijke woonlocatie is voor gezinnen.

Noord is goed verbonden met het openbaar vervoer. Het treinstation Hilversum Mediapark biedt directe treinverbindingen naar steden als Amsterdam en Utrecht. Bovendien zijn er buslijnen die de buurt verbinden met andere delen van Hilversum en omliggende steden.

Kortom, de buurt Noord in Hilversum is een aantrekkelijke woonbuurt met een gevarieerde architectuur, groene omgeving en goede voorzieningen. Het biedt een combinatie van rustige woongebieden en de nabijheid van natuurlijke gebieden, terwijl het toch gemakkelijke toegang biedt tot de stad en andere delen van Nederland.

Inwoners: 7490

0-14 jaar
17%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
31%
45-64 jaar
27%
65+ jaar
14%

Huishoudens: 3810

eenpersoons
49%
met kinderen
31%
zonder kinderen
19%

Afkomst

autochtoon
62%
westerse migratie
11%
overige migratie
27%

Koop/huur

koop
40%
huur
60%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5