Wonen Hilversum

Johannes Geradtswegbuurt

De Johannes Geradtswegbuurt is een niet grote buurt, zeer populair onder gezinnen en is gunstig gelegen.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Johannes Geradtswegbuurt

Een groen en gezellig woonbuurt met als hoofdweg en doorgaande weg de Johannes Geradtsweg. Een brede en drukkere straat dat echt een verbindingsweg is tussen snelweg en het Mediapark.
De achterliggende straten zijn veel rustiger en kent vooral bestemmingsverkeer. Hier is ook meer ruimte voor spelende kinderen.

De Johannes Geradtswegbuurt is een gevarieerde buurt met een mix van verschillende soorten huizen en bewoners. Het bestaat uit zowel eengezinswoningen en twee-onder-een-kappers als een appartementencomplex. 

Wat betreft de bevolkingssamenstelling, is de Johannes Geradtswegbuurt een relatief diverse buurt. Het trekt bewoners aan van verschillende leeftijden, achtergronden en beroepen. Je kunt er gezinnen vinden, maar ook alleenstaanden en ouderen.

De buurt heeft een gunstige ligging, met verschillende voorzieningen binnen handbereik. Op loopafstand zijn er supermarkten en restaurants te vinden. Bovendien is het centrum van Hilversum niet ver weg.

Wat betreft groenvoorzieningen, biedt de Johannes Geradtswegbuurt enkele groene ruimtes waar bewoners kunnen genieten van de natuur en buitenactiviteiten. 

De bereikbaarheid van de Johannes Geradtswegbuurt is over het algemeen goed. Het openbaar vervoer is gemakkelijk toegankelijk, met busverbindingen die de buurt verbinden met andere delen van Hilversum en omliggende steden. Bovendien zijn er goede verbindingswegen naar nabijgelegen snelwegen, waardoor reizen met de auto handig is.

Kortom, de Johannes Geradtswegbuurt is een diverse en aantrekkelijke woonbuurt in Hilversum. Met een mix van verschillende soorten huizen, een gevarieerde bevolkingssamenstelling en een gunstige ligging, biedt de buurt een aangename woonsfeer voor haar bewoners.

Inwoners: 2145

0-14 jaar
20%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
23%
45-64 jaar
30%
65+ jaar
17%

Huishoudens: 915

eenpersoons
33%
met kinderen
39%
zonder kinderen
27%

Afkomst

autochtoon
75%
westerse migratie
13%
overige migratie
12%

Koop/huur

koop
71%
huur
29%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: