Wonen Hilversum

Havenstraatbuurt

De Havenstraatbuurt in Hilversum is een aantrekkelijke buurt met een diversiteit aan woningen, voorzieningen en groene ruimtes. Het biedt een prettige leefomgeving voor gezinnen en een gunstige locatie dicht bij het stadscentrum en andere belangrijke faciliteiten.

Centrum

Buurttype

huurwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Havenstraatbuurt

De Havenstraatbuurt is een gezellige en levendige buurt die bekend staat om zijn mix van woningen, voorzieningen en groene ruimtes.

De buurt ligt in het westelijke deel van Hilversum, nabij het centrum van de stad. Het wordt begrensd door de Vaartweg in het noorden, de Neuweg in het oosten en de Taludweg in het zuiden. Dit zorgt voor een gunstige ligging ten opzichte van winkels, scholen, parken en andere belangrijke voorzieningen.

De Havenstraatbuurt is geen doorsnee buurt. Eigenlijk is de buurt op te delen in 3 delen die van oost naar west lopen.
In het westenlijkdeel heb je een zeer rustige en autoluwe omgeving met mooie (veel vrijstaande) huizen, je zou het bijna een villabuurt kunnen noemen. Dan heb je het middendeel dat bestaat uit de doorgaande Havenstraat dat een eenrichtingsweg richting het centrum is. Deze straat is qua auto- en fietsverkeer redelijk druk. Het oostenlijkdeel dat veruit het meest bestaat uit de zijstraten van de Havenstraat is een omgeving met kleinere woningen en volle straten.

Wat betreft de architectuur van de Havenstraatbuurt, vind je er een mix van verschillende bouwstijlen. Er zijn karakteristieke rijtjeshuizen, maar ook vrijstaande woningen en appartementencomplexen. Veel van de huizen hebben een typisch Nederlandse uitstraling met traditionele gevels en puntdaken.

De buurt is zeer kindvriendelijk, met diverse speelplaatsen en groene pleinen waar kinderen veilig kunnen spelen. Bovendien zijn er verschillende basisscholen en kinderdagverblijven in de nabije omgeving, waardoor het een populaire buurt is voor gezinnen.

In de Havenstraatbuurt zijn er ook diverse voorzieningen op loopafstand. Je vindt er winkels, supermarkten, restaurants en cafés, waardoor het gemakkelijk is om de dagelijkse boodschappen te doen of gezellig uit eten te gaan. Daarnaast is het centrum van Hilversum vlakbij.

Een ander kenmerk van de Havenstraatbuurt is de aanwezigheid van groene ruimtes. Het grenst aan het prachtige stadspark Oude Haven, dat een ideale plek is voor ontspanning, wandelingen en picknicks. Bovendien zijn er diverse natuurgebieden in de buurt, waar bewoners kunnen genieten van de natuur en buitenactiviteiten.

Inwoners: 2990

0-14 jaar
14%
15-24 jaar
13%
25-44 jaar
37%
45-64 jaar
25%
65+ jaar
10%

Huishoudens: 1630

eenpersoons
53%
met kinderen
25%
zonder kinderen
22%

Afkomst

autochtoon
58%
westerse migratie
20%
overige migratie
22%

Koop/huur

koop
40%
huur
60%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

4/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: