Wonen Hilversum

Kleine Driftbuurt

De Kleine Driftbuurt in Hilversum staat bekend om zijn ligging aan het station. Het is een populaire woonbuurt vanwege de gunstige ligging nabij het stadscentrum van Hilversum en de vele voorzieningen in de omgeving.

Volksbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Kleine Driftbuurt

In deze buurt vlakbij het centraal station, het winkelgebied en scholen is veel variatie in woningbouw te vinden. Een deel van de buurt bestaat uit nieuwbouw van enkele jaren oud, dit deel is ruimtelijk en biedt kinderen een veilige thuishaven.
Overige delen van de Kleine Driftbuurt zijn compacter, dat willen zeggen smallere straten en stoepen en meer geparkeerde auto’s.

De buurt zelf heeft een zwembad, sportschool en enkele lokale winkels. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Lidl op de Lorentzweg of bij winkelcentrum Seinhorst. De Kleine Driftbuurt bestaat hoofdzakelijk uit eengezinswoningen, die variëren in architecturale stijlen en grootte. Je kunt hier verschillende soorten huizen vinden, van oude arbeiderswoningen tot moderne nieuwbouwwoningen. De buurt heeft een gevoel van karakter en gemeenschap, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor gezinnen en stellen.

Wat betreft voorzieningen, zijn er in de Kleine Driftbuurt diverse winkels en (afhaal)restaurants te vinden. Het stadscentrum van Hilversum ligt op loopafstand, waar bewoners toegang hebben tot een breed scala aan winkels, boetiekjes, restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Bovendien zijn er verschillende scholen, gezondheidscentra en sportfaciliteiten in de buurt, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor gezinnen.

De Kleine Driftbuurt is ook gunstig gelegen wat betreft het dagelijks reizen. Het treinstation Hilversum Centraal ligt op korte afstand, waardoor het gemakkelijk is om naar andere steden in Nederland te reizen. Daarnaast zijn er goede wegverbindingen naar omliggende steden en snelwegen.

Kortom, de Kleine Driftbuurt is een aantrekkelijke woonbuurt in Hilversum met een charmante uitstraling, rustige sfeer en gunstige ligging nabij voorzieningen. Het is een plek waar bewoners kunnen genieten van een comfortabel en ontspannen leven.

Inwoners: 4150

0-14 jaar
20%
15-24 jaar
8%
25-44 jaar
36%
45-64 jaar
25%
65+ jaar
11%

Huishoudens: 2050

eenpersoons
46%
met kinderen
32%
zonder kinderen
22%

Afkomst

autochtoon
61%
westerse migratie
17%
overige migratie
22%

Koop/huur

koop
52%
huur
48%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

3/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

2/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

2/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: