Wonen Hilversum

Electrobuurt

De Electrobuurt is recent nog een mooi nieuwbouwproject rijker en is hiermee volop in beweging. Een gevarieerde buurt met verschillende straatbeelden. Een buurt die gunstig is gelegen ten opzichte van bereikbaarheid met auto, Openbaar Vervoer en de fiets.

Arbeidersbuurt

Buurttype

huurwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Electrobuurt

De Electrobuurt is een buurt gelegen in Hilversum. De buurt staat bekend om zijn karakteristieke architectuur en de historische betekenis ervan.

De Electrobuurt, oorspronkelijk gebouwd in de vroege 20e eeuw, werd ontwikkeld als een woongebied voor medewerkers van de nabijgelegen N.V. Nederlandsche Seintoestellen Fabriek (NSF), een elektronicabedrijf dat destijds een belangrijke rol speelde in de technologische industrie van Hilversum. De buurt werd opgericht om huisvesting te bieden aan de werknemers van NSF en droeg daarom de naam “Electrobuurt”.

De architectuur van de Electrobuurt is typerend voor de bouwstijl uit die tijd. De meeste huizen zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, een populaire architecturale stroming in Nederland in de vroege 20e eeuw. Deze stijl wordt gekenmerkt door expressieve bakstenen gevels, bijzondere daklijnen, decoratieve details en ambachtelijke afwerkingen. Het geeft de buurt een unieke uitstraling en historische charme.

De Electrobuurt ligt in de buurt van het centrum van Hilversum en heeft een gunstige ligging ten opzichte van voorzieningen zoals winkels, restaurants, scholen en openbaar vervoer. De buurt heeft ook groene ruimtes waardoor bewoners kunnen genieten van de natuurlijke omgeving.

Tegenwoordig is de Electrobuurt een gewilde woonbuurt vanwege zijn historische waarde, architectonische schoonheid en centrale ligging. Veel van de oorspronkelijke huizen zijn goed onderhouden en hebben nog steeds hun oorspronkelijke karakter. De buurt trekt zowel gezinnen als mensen die houden van de unieke architectuur en de sfeer van een historische omgeving.

Inwoners: 2625

0-14 jaar
18%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
34%
45-64 jaar
24%
65+ jaar
13%

Huishoudens: 1300

eenpersoons
45%
met kinderen
34%
zonder kinderen
21%

Afkomst

autochtoon
58%
westerse migratie
16%
overige migratie
26%

Koop/huur

koop
39%
huur
61%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

2/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: