Wonen Hilversum

Anna's Hoeve

Anna’s Hoeve in Hilversum is een zeer nieuwe woonbuurt met een wisselend huizenaanbod. Gelegen aan de rand van Hilversum Oost en aan de voet van de berg van Anna’ Hoeve is het een fijne woonomgeving aan de rand van heide en bos.

Nieuwbouw

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Anna's Hoeve

Anna’s Hoeve is een charmante buurt gelegen in Hilversum. Het is een gebied dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke omgeving en zijn rustige, residentiële sfeer.

Tijdens dit schrijven is de buurt nog volop in beweging en zullen er uiteindelijk zo’n 500-600 woningen worden gebouwd. Er zijn veel speelmogelijkheden voor kinderen en met de beplating van de laanbomen is het kenmerkend voor de mediastad.

Naastgelegen vind je de natuurgebieden Anna’s Hoeve en het Laarder Wasmeer. Twee gebieden waar je kunt fietsen en wandelen.

De buurt Anna’s Hoeve wordt gekenmerkt door zijn groene landschap en weelderige bossen. Het is gelegen aan de oostelijke rand van Hilversum, grenzend aan uitgestrekte natuurgebieden zoals Anna’s Hoeve en het Laarder Wasmeer. Deze nabijheid van de natuur maakt Anna’s Hoeve een aantrekkelijke locatie voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden die door het gebied slingeren, waardoor bewoners en bezoekers de mogelijkheid hebben om van de prachtige omgeving te genieten.

Wat betreft de bebouwing bestaat Anna’s Hoeve voornamelijk uit vrijstaande huizen en twee-onder-een-kap woningen. Ook zijn er tussenwoningen en appartementencomplexen te vinden. Veel huizen hebben ruime tuinen en groene omgevingen, waardoor een gevoel van rust en privacy ontstaat.

De buurt is goed verbonden met het centrum van Hilversum en andere nabijgelegen steden. Er zijn regelmatige busverbindingen en het treinstation ligt op korte afstand, waardoor pendelen naar andere delen van Nederland gemakkelijk is.

Voorzieningen zoals winkels zijn niet beschikbaar in de buurt. Op korte afstand zijn er supermarkten en kleine lokale winkelcentra waar bewoners hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Daarnaast zijn er verschillende scholen, zowel basis- als middelbare scholen, in de nabijheid van Anna’s Hoeve.

Anna’s Hoeve is een aantrekkelijke buurt met een prachtige natuurlijke omgeving, rustige woonstraten en diverse voorzieningen binnen handbereik. Het is een ideale plek voor diegenen die graag in een groene omgeving willen wonen en tegelijkertijd willen profiteren van de nabijheid van stedelijke gemakken.

Inwoners: 985

0-14 jaar
31%
15-24 jaar
9%
25-44 jaar
35%
45-64 jaar
20%
65+ jaar
4%

Huishoudens: 325

eenpersoons
17%
met kinderen
62%
zonder kinderen
23%

Afkomst

autochtoon
68%
westerse migratie
10%
overige migratie
23%

Koop/huur

koop
77%
huur
23%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: