Wonen Hilversum

Liebergen

Een buurt die bestaat uit voornamelijk eengezinswoningen, volle straten en een redelijk hoog inwonersaantal. Een buurt van waaruit je snel (per fiets) in het centrum van Hilversum bent en uitvalswegen omringen de buurt.

Volksbuurt

Buurttype

huurwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Liebergen

De buurt Liebergen is gelegen in Hilversum. Het is een gevarieerde buurt met een mix van woningen, voorzieningen en groene ruimtes. Liebergen is een populaire woonlocatie vanwege de gunstige ligging nabij het stadscentrum van Hilversum en de diverse voorzieningen in de buurt.

Bepaalde delen van de buurt doen volksbuurtachtig aan. De sfeer onder de bewoners is hartelijk te benoemen.
Er is ook een veel nieuwer gedeelte in Liebergen, moderne strakke appartementencomplexen sieren hier het straatbeeld. Deze zijn te vinden vanaf de rotonde bij Minckelersstraat/Kamerlingh Onnesweg. De buurt heeft een gevoel van gemeenschap en biedt een aangename leefomgeving voor gezinnen, stellen en individuen. De straten zijn over het algemeen rustig en smal.

Wat betreft voorzieningen heeft Liebergen niet veel te bieden. De omgrenzende buurten bieden supermarkten, winkels en restaurants aan.

Liebergen heeft enkele groene ruimtes waar bewoners kunnen ontspannen, wandelen of sporten. Het nabijgelegen Anna’s Hoeve park biedt mogelijkheden voor buitenactiviteiten en recreatie, waaronder wandelpaden en speelgebieden voor kinderen.

De ligging van Liebergen is gunstig wat betreft bereikbaarheid. Het treinstation ligt op fietsafstand, waardoor het gemakkelijk is om met het openbaar vervoer te reizen. Bovendien zijn er goede wegverbindingen naar omliggende steden en snelwegen, waardoor Liebergen goed bereikbaar is met de auto.

In de directe omgeving van Liebergen zijn er ook verschillende scholen waardoor het een aantrekkelijke woonbuurt is voor gezinnen met kinderen.

Al met al biedt de buurt Liebergen in Hilversum een aantrekkelijke mix van woningen, voorzieningen en groene ruimtes. Het is een levendige en veelzijdige wijk die een comfortabele en handige leefomgeving biedt voor haar bewoners.

Inwoners: 5070

0-14 jaar
18%
15-24 jaar
11%
25-44 jaar
29%
45-64 jaar
28%
65+ jaar
14%

Huishoudens: 2285

eenpersoons
39%
met kinderen
38%
zonder kinderen
23%

Afkomst

autochtoon
64%
westerse migratie
11%
overige migratie
25%

Koop/huur

koop
39%
huur
61%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: