Wonen Hilversum

Geuzenbuurt

De Geuzenbuurt is een compacte buurt met veelal lange en smalle straten die grotendeels eenrichtingsverkeer zijn. Aan de rand van het centrum en nabij treinstation is het een uitstekende omgeving voor starters. De buurt bestaat uit voornamelijk eengezinswoningen waar vanaf de straatkant veel variatie inzit.

Volksbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Geuzenbuurt

De Geuzenbuurt is een buurt gelegen in Hilversum. De buurt is vernoemd naar de Nederlandse verzetsgroep “De Geuzen” die tijdens de Tweede Wereldoorlog actief was. De Geuzenbuurt is een woonbuurt die aantrekkelijk is vanwege zijn nabijheid van voorzieningen.

De buurt bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen die dateren uit de eerste helft van de 20e eeuw. Veel van deze huizen zijn gebouwd in de karakteristieke bouwstijl uit die tijd, met rode bakstenen, schuine daken en sierlijke details. Dit geeft de buurt een charmant en nostalgisch karakter.

De ligging van de Geuzenbuurt is gunstig, met verschillende voorzieningen op korte afstand. Op loopafstand vind je diverse winkels, supermarkten, restaurants en cafés. Ook scholen, kinderdagverblijven en gezondheidscentra zijn gemakkelijk bereikbaar. Het centrum van Hilversum, met zijn brede scala aan winkels, culturele voorzieningen en uitgaansgelegenheden, is ook niet ver weg.

Daarnaast is de Geuzenbuurt goed verbonden met het openbaar vervoer. Het treinstation van Hilversum bevindt zich op een korte fietsafstand, waardoor bewoners gemakkelijk toegang hebben tot andere steden in de regio en tot het centrum van Amsterdam.

 

Inwoners: 2600

0-14 jaar
15%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
36%
45-64 jaar
28%
65+ jaar
10%

Huishoudens: 1325

eenpersoons
46%
met kinderen
29%
zonder kinderen
25%

Afkomst

autochtoon
61%
westerse migratie
18%
overige migratie
21%

Koop/huur

koop
68%
huur
32%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

2/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

2/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: