Wonen Hilversum

Kerkelanden

Kerkelanden een bekende buurt voor inwoners van Hilversum, niet alleen vanwege de Albert Heijn XL maar ook vanwege de kinderrijke omgeving. Een buurt met veel ruimte voor buitenspelende kinderen nabij uitvalswegen en onder andere de Loosdrechtse Plassen.

Woonbuurt

Buurttype

huurwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Kerkelanden

De bouw van Kerkelanden in Hilversum is begonnen in 1966. De buurt bestaat uit Hofjes en doet je erg denken aan een andere buurt, de Hilversumse Meent. Tijdens het begin van de bouwfase werden er nog geregeld illegale verblijven aangetroffen in de vorm van een gemaakte hut of caravan. Het grootste deel van de bebouwing vond plaats ronde de jaren ’70.
De hofjes bestaan voornamelijk uit eengezinswoningen met her en der een flat of appartementencomplex. Naast veel woonmogelijkheden heeft Kerkelanden een eigen overdekt winkelcentrum, dat heel Hilversum wel weet te vinden en heeft het een aantal vijvers.

Kerkelanden is een diverse buurt met een mix van woningtypes, voorzieningen en groene ruimtes. De woningbouw omvat hoofdzakelijk eengezinswoningen, appartementencomplexen, galerijflats en rijtjeshuizen. De straten zijn over het algemeen ruim en goed onderhouden, waardoor het een aantrekkelijke woonomgeving is voor gezinnen.

De voorzieningen van Kerkelanden zijn diverse winkels, supermarkten een restaurants cafetaria. Ook zijn er scholen, kinderdagverblijven en sportfaciliteiten in de directe omgeving, waardoor het een aantrekkelijke omgeving is voor gezinnen met kinderen.

Een ander kenmerk van Kerkelanden is de aanwezigheid van groene ruimtes (met water).

De ligging van Kerkelanden is relatief gunstig ten opzichte van de snelweg A27 en de provinciale weg de N201 richting Amsterdam. Het stadscentrum van Hilversum is per fiets goed bereikbaar.

Inwoners: 5910

0-14 jaar
14%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
19%
45-64 jaar
24%
65+ jaar
33%

Huishoudens: 2855

eenpersoons
45%
met kinderen
28%
zonder kinderen
27%

Afkomst

autochtoon
71%
westerse migratie
10%
overige migratie
19%

Koop/huur

koop
36%
huur
64%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: