Wonen Hilversum

Het Rode Dorp

Een kleine woonbuurt die compact en vol is. Wonen veel gezinnen, is relatief goed bereikbaar en ligt gunstig voor watersport liefhebbers.

Arbeidersbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Het Rode Dorp

De vrij kleine buurt het Rode Dorp is te herkennen aan smalle straten die een knus aanzien hebben. Het is een buurt voor jonge gezinnen die alles binnen handbereik willen hebben.
Het Rode Dorp is eind van de 19e eeuw gebouwd als arbeidersbuurt, rondom een grote weverij die niet meer bestaand en gesloopt is. De buurt heeft zijn naam te danken aan de rode dakpannen en het roodgekleurde afvoerwater van de fabriek.

Het Rode Dorp is een historische buurt in Hilversum. De buurt staat bekend om zijn rijke geschiedenis. De woningen in het Rode Dorp bestaan voornamelijk uit arbeiderswoningen, rijtjeshuizen en wat kleinschalige appartementencomplexen.

De buurt heeft een kleinschalig en knus karakter, met smalle straatjes en gezellige huizenrijen. De bewoners van het Rode Dorp hebben een sterke betrokkenheid bij hun buurt en werken samen om het historische karakter te behouden.

Hoewel het Rode Dorp een rustige buurt is, biedt het ook nabijheid van voorzieningen. Op loopafstand zijn er diverse winkels, restaurants en cafés te vinden. Het stadscentrum van Hilversum is ook vlakbij en goed te bereiken per fiets.

De ligging van het Rode Dorp is niet direct gunstig voor degenen die gebruik willen maken van het openbaar vervoer. Er is wel een bushalte in de omgeving, maar met de fiets ben je vaak sneller op het treinstation bijvoorbeeld.

Inwoners: 1510

0-14 jaar
20%
15-24 jaar
14%
25-44 jaar
24%
45-64 jaar
30%
65+ jaar
11%

Huishoudens: 625

eenpersoons
31%
met kinderen
48%
zonder kinderen
20%

Afkomst

autochtoon
82%
westerse migratie
11%
overige migratie
7%

Koop/huur

koop
77%
huur
23%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

2/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: