Wonen Hilversum

Van Riebeeckkwartier

Een multiculturele buurt niet ver van de naastgelegen natuur. Een buurt met voornamelijk eengezinswoningen en appartement, waarvan ongeveer 50 procent sociale huur is. 

Woonbuurt

Buurttype

huurwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
25-44 jaar
0 %

Wonen in Van Riebeeckkwartier

Het Van Riebeeckkwartier is behoorlijk divers, zo zijn er straten met een rustig en redelijk groen uiterlijk, terwijl er ook straten zijn met meer steen en beton en waar het vol staat met geparkeerde auto’s. Kortom een buurt met meerdere gezichten en waar het rijk is aan verschillende culturen.

Het Van Riebeeckkwartier is een buurt in het zuidoostelijke deel van Hilversum. Het Van Riebeeckkwartier is een gevarieerde en levendige buurt met diverse voorzieningen en een mix van woningtypes.

De woningbouw in het Van Riebeeckkwartier is gevarieerd en omvat voornamelijk eengezinswoningen, rijtjeshuizen en de nodige appartementencomplexen. De straten zijn over het algemeen rustig en small, waardoor het soms vol kan overkomen.

Wat betreft voorzieningen heeft het Van Riebeeckkwartier veel te bieden. In de buurt zit een supermarkten, waardoor je gemakkelijk je dagelijkse boodschappen kunt doen. Daarnaast zijn er scholen, kinderdagverblijven en sportfaciliteiten in de directe omgeving, waardoor het een aantrekkelijke buurt is voor gezinnen met kinderen.

Een ander kenmerk van het Van Riebeeckkwartier is dat relatief veel portiekflats heeft en een zeer modern appartementencomplex die met zijn hoogte en vorm overal bovenuit steekt.

De ligging van het Van Riebeeckkwartier is gunstig. Het ligt op relatief korte afstand van het centrum van Hilversum, waar je een breed scala aan winkels vindt. Op de snelweg A27 richting Utrecht of Almere/Amersfoort ben je in enkele minuten. Ook het treinstation ‘Hilversum Sportpark’ is zowel te voet als per fiets snel bereikbaar. 

Inwoners: 3555

0-14 jaar
15%
15-24 jaar
9%
25-44 jaar
33%
45-64 jaar
24%
65+ jaar
19%

Huishoudens: 1905

eenpersoons
52%
met kinderen
25%
zonder kinderen
22%

Afkomst

autochtoon
55%
westerse migratie
13%
overige migratie
32%

Koop/huur

koop
27%
huur
73%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: