Wonen Hilversum

Arenaparkkwartier

Een kleine buurt met maar een klein bewoonbaar gedeelte. Een buurt met rust en een fijne ligging ten opzichte van centrum, openbaar vervoer en uitvalswegen.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Arenaparkkwartier

Het grootste gedeelte van de buurt is onbewoonbaar doordat dit een bedrijventerrein is, dit gaat om het zuidelijke deel. Het noordelijke deel is bewoond  en is een rustige buurt vrijwel enkel bestemmingsverkeer. Veel karakteristieke woningen met groene tuinen en kronkelende lanen sieren het straatbeeld.

Het Arenaparkkwartier in Hilversum is een moderne en dynamische omgeving met een focus op innovatie en creativiteit. Gelegen aan de rand van het “Centrum”, biedt het Arenaparkkwartier een eigentijdse leefomgeving met een mix van woningen, bedrijven en groene ruimtes.

De buurt heeft een gevarieerde architectuur, met moderne appartementencomplexen, kantoorpanden en creatieve werkruimtes. Het Arenaparkkwartier is ontwikkeld met het oog op de behoeften van moderne professionals en ondernemers, en biedt een inspirerende omgeving om te wonen en te werken.

Naast de woningen en kantoren is er in het Arenaparkkwartier ook ruimte voor groene zones. Het groen draagt bij aan een aangename sfeer en zorgt voor een balans tussen de stedelijke omgeving en natuurlijke elementen.

Het Arenaparkkwartier staat bekend om zijn focus op innovatie en creativiteit. Het herbergt diverse bedrijven, startups en technologische instellingen die actief zijn in sectoren zoals media, technologie en design. Denk aan o.a. Nike. Dit zorgt voor een bruisende en inspirerende sfeer in de buurt.

De ligging van het Arenaparkkwartier is gunstig, met goede verbindingen naar het stadscentrum van Hilversum en andere nabijgelegen steden. Openbaar vervoer is gemakkelijk bereikbaar en er zijn voldoende parkeermogelijkheden. Bovendien biedt de buurt toegang tot verschillende voorzieningen, waaronder enkele restaurants en sportfaciliteiten.

Het Arenaparkkwartier is een dynamische buurt waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Het moderne karakter, de focus op innovatie en de aanwezigheid van diverse bedrijven en groene ruimtes dragen bij aan een levendige en inspirerende omgeving. Het is een aantrekkelijke locatie voor professionals en ondernemers die op zoek zijn naar een eigentijdse woon- en werkomgeving.

Inwoners: 685

0-14 jaar
17%
15-24 jaar
11%
25-44 jaar
25%
45-64 jaar
26%
65+ jaar
20%

Huishoudens: 320

eenpersoons
44%
met kinderen
30%
zonder kinderen
26%

Afkomst

autochtoon
63%
westerse migratie
28%
overige migratie
9%

Koop/huur

koop
86%
huur
14%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

2/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

2/5