Wonen Hilversum

Schrijverskwartier

Het Schrijverskwartier van Hilversum is een fraaie buurt om te wonen. Rustige en groene straten met veelal jaren ’30 woningen en veel aanwezigheid van gezinnen met jonge kinderen.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Schrijverskwartier

Het Schrijverskwartier ligt gesitueerd op een fijne locatie. Het winkelcentrum en station zijn per fiets bereikbaar. De omgeving is rustig en biedt aan kinderen een veilig omgeving om buiten te kunnen spelen. De buurt heeft in veel opzichten een aantrekkingskracht op gezinnen door de aanwezigheid van andere gezinnen met kinderen, fijne centrale omgeving met statige woningen.

Veel van wat je verwacht van een fijne omgeving is aanwezig en anders te vinden binnen enkele fietsminuten. Ook uitvalswegen naar omliggende plaatsen zijn zeer snel te bereiken. Zo ook de naastgelegen Loosdrechtse Plassen waar het leuk recreëren is.

Het Schrijverskwartier is een charmante buurt die zijn naam dankt aan de vele schrijvers die er ooit hebben gewoond. Gelegen aan de zuidrand van het hart van Hilversum, ademt het Schrijverskwartier een sfeer van creativiteit en literatuur.

De buurt bestaat uit een mix van verschillende woningen, gezellige straatjes met bomen en groene voortuinen. Het is een aantrekkelijke buurt met een rustige en aangename sfeer. 

Door de jaren heen hebben verschillende beroemde schrijvers hier hun thuis gevonden. Het Schrijverskwartier heeft een inspirerende omgeving geboden voor vele literaire geesten. Het is een plek waar ideeën tot leven komen en waar verhalen worden geboren. Schrijvers werden aangetrokken door de rustige omgeving, weg van de drukte van de stad, en vonden hier de inspiratie die ze nodig hadden om hun werken te creëren.

De buurt ligt dicht bij het stadscentrum. Ook de prachtige natuur rondom Hilversum, zoals de uitgestrekte bossen en heidevelden, zijn gemakkelijk per fiets bereikbaar vanuit de buurt.

Inwoners: 2245

0-14 jaar
23%
15-24 jaar
11%
25-44 jaar
20%
45-64 jaar
32%
65+ jaar
14%

Huishoudens: 820

eenpersoons
20%
met kinderen
52%
zonder kinderen
27%

Afkomst

autochtoon
80%
westerse migratie
13%
overige migratie
7%

Koop/huur

koop
92%
huur
11%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

2/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

3/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

3/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: