Omgeving

Hilversum jouw nieuwe plekje? Kom proefslapen en ontdek Hilversum

Wil je ontdekken of Hilversum bij jou past? Kom gewoon proefslapen en beleef een hele dag of weekend in deze grandioze Mediastad. Kom je vanuit de grote stad en je zoekt, vanwege het stichtte van een gezin, een rustigere omgeving zonder het stadsgevoel te verliezen dan is Hilversum zeker de moeite waard voor een bezoek. Hilversum heeft het namelijk allebei: het dorpsgevoel en het stadsgevoel, dat maakt Hilversum naast haar architectuur zo uniek.

Hilversum biedt niet alleen unieke ervaringen, maar je kunt er ook moeiteloos de charme van een stad combineren met de prachtige natuur in de omgeving. Van de perfecte logeerplek tot heerlijke restaurants, inspirerende creatieve winkels, indrukwekkende architectuur en tips om de volgende dag te genieten van een ontspannende wandeling in de prachtige natuur.

Proefslapen in Hilversum op een unieke manier

Hotel Villa Trompenberg is een bijzonder en intiem hotel, gevestigd in een elegante villa die ooit diende als buitenverblijf voor de familie De Clercq uit Amsterdam. Dit charmante self-service hotel wordt gerund door een vader-dochter duo en staat bekend om zijn unieke interieur. Bij binnenkomst word je betoverd door hoge plafonds, glinsterende kroonluchters, antieke tafels, warme kleuren en klassieke open haarden. In de salonkamers wordt het ontbijt geserveerd en kunnen gasten ontspannen met een drankje.

Elke kamer in Hotel Villa Trompenberg is uniek en heeft een gezellig zitje. De hoge bedden dragen bij aan een gevoel van luxe. ’s Ochtends ontwaak je met het vrolijke gefluit van vogels in de tuin. Het ontbijtbuffet wordt ’s ochtends klaargezet in de keuken en biedt huisgemaakt brood, verse beleg, fruit en andere lekkernijen. Een ware verwennerij voor de smaakpapillen.

Foto van Villatrompenberg.com

Het hotel ligt op slechts anderhalve kilometer van het bruisende centrum en één kilometer van het treinstation in de prachtige villabuurt Trompenberg-Noord. Gasten kunnen hun auto gratis parkeren en ook fietsen huren om de omgeving te verkennen. Bij mooi weer is de prachtige tuin van de villa een ideale plek om te ontspannen en van de zon te genieten, of om direct vanuit het hotel het aangrenzende bos in te wandelen. Meer informatie.

Stijlvol slapen in het centrum

Voor gezinnen die op zoek zijn naar accommodatie met familiekamers, is het Gooiland Hotel een geschikte optie. Maar als je op zoek bent naar een rustig verblijf zonder kinderen, dan is Hotel Villa Trompenberg de perfecte keuze. Gooiland Hotel begeeft zich in de buurt Centrum. Meer informatie.

Verken de stad met een wandeling

Wanneer je in Hilversum bent, is het de moeite waard om goed om je heen te kijken, want de stad staat bekend om haar opmerkelijke architectuur. De beroemde architect en stedenbouwkundige Willem Dudok heeft hier meer gebouwen ontworpen dan waar dan ook ter wereld. Een interessante manier om de stad en zijn werken te ontdekken, is door een wandelroute langs zijn gebouwen uit te stippelen. In slechts drie uur tijd kun je een aantal van deze architectonische pareltjes bewonderen. Denk hierbij aan: Het Raadhuis, Multatulischool, N. van Hichtumschool, Snelliusschool, Politiepost, Rembrandtschool, Fabritiussschool, Julianaschool, Catharina van Rennesschool, Openbare Leeszaal, Geraniumschool, Dr. H. Bavinckschool en het Badhuis.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om slechts een deel van de route te lopen of alleen de gebouwen in het centrum te bekijken, zoals Het Raadhuis. In het Dudokpark, bij Het Raadhuis, is er ook een leuke speeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken.
Meer informatie vind je hier.

Picture of Geschreven door: Gjalt
Geschreven door: Gjalt

Inwoner van het Gooi met Hilversum als "hoofdstad" van de omgeving.

Laatste berichten

Onderwerpen

Alle wijken & buurten

Leer Hilversum kennen door de wijken en buurten te verkennen.