Lifestyle

Het grootste terras van Hilversum: Foodhall MOUT

Hilversum, de mediastad van Nederland, staat bekend om zijn bruisende sfeer, groene parken en gezellige horecagelegenheden. Een van de meest opvallende plekken om te genieten van lekker eten en drinken is MOUT, een uniek concept dat bekendstaat als ‘Het Grootste Terras van Hilversum’. In deze blog duiken we dieper in op MOUT en ontdekken we waarom het een must-visit bestemming is voor zowel locals als toeristen.

MOUT: Een plek met geschiedenis

MOUT bevindt zich in een historisch pand dat oorspronkelijk diende als een autogarage, opgericht ruim 100 jaar geleden. Deze rijke geschiedenis is nog steeds voelbaar in het Art Nouveau stijl gebouw, wat de charme van de locatie versterkt. Het interieur combineert modern design met industriële elementen en ademt een gezellige sfeer uit. Mout begeeft zich aan het marktplein in Wijk Centrum in de Langgewenstbuurt.

Culinair genieten

Een van de belangrijkste redenen om MOUT te bezoeken is het uitgebreide menukaart met culinaire hoogstandjes. In Mout zijn maar liefst 7 keukens gevestigd die je smaakpupillen weten te raken. Of je nu zin hebt in een uitgebreide lunch, een smakelijk diner, of gewoon wat snacks en bier, MOUT heeft het allemaal te bieden onder één dak.

Het bierassortiment is indrukwekkend. MOUT heeft namelijk 15 bieren die inhouse worden gebrouwen door de Gooische Bierbrouwerij. Het vriendelijke personeel staat altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte bier-spijscombinatie.

Een diverse menukaart

Naast bier heeft MOUT een uitgebreide menukaart met gerechten die zijn geïnspireerd door de internationale streetfoodcultuur. Probeer bijvoorbeeld de heerlijke hamburgers, taco’s, of de huisgemaakte pizza’s die in een traditionele houtoven worden gebakken. Voor vegetariërs en veganisten zijn er ook voldoende opties om van te genieten.

Het grootste terras van Hilversum

Wat MOUT echt bijzonder maakt, is het enorme terras dat zich uitstrekt langs de voorgevel van het gebouw en zich uitstrekt over het marktplein aan de zijkant. Dit terras biedt plaats aan honderden gasten en is perfect om te genieten van de zon, een goed gesprek en natuurlijk lekker eten en drinken. Het is de ideale plek om te relaxen na een dagje winkelen in Hilversum of om ’s avonds met vrienden bij elkaar te komen.

Evenementen en entertainment

MOUT is niet alleen een geweldige plek om te eten en te drinken, maar het biedt ook regelmatig live entertainment en evenementen. Van live muziek tot bierproeverijen en themafeesten, er is altijd wel iets leuks gaande bij MOUT. Houd de evenementenkalender in de gaten om te zien wat er op het programma staat.

Gewoon bezoeken

MOUT, met zijn historische setting, uitgebreide bierselectie, gevarieerde menu en het grootste terras van Hilversum, is een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een gezellige en smaakvolle ervaring. Of je nu een bierliefhebber bent, houdt van lekker eten of gewoon wilt genieten van de sfeer van Hilversum, MOUT heeft voor ieder wat wils. Dus, de volgende keer dat je in Hilversum bent, vergeet dan niet om langs te gaan bij ‘Het Grootste Terras van Hilversum’ en laat je verrassen door alles wat MOUT te bieden heeft. Proost!

Picture of Geschreven door: Gjalt
Geschreven door: Gjalt

Inwoner van het Gooi met Hilversum als "hoofdstad" van de omgeving.

Laatste berichten

Onderwerpen

Alle wijken & buurten

Leer Hilversum kennen door de wijken en buurten te verkennen.