Gemeente Hilversum

Mediastad

Gemeente Hilversum is een gemeente gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Hilversum staat bekend als de ‘mediastad’ van Nederland, omdat het de thuisbasis is van een groot aantal mediabedrijven, waaronder omroepen, televisiestudio’s en productiehuizen. De gemeente heeft een rijke geschiedenis en speelt een belangrijke rol in de Nederlandse mediawereld.

Hilversum is een aantrekkelijke stad om te wonen vanwege de combinatie van groen, ruimte en de nabijheid van grote steden zoals Amsterdam en Utrecht. De gemeente heeft een gevarieerd woningaanbod, variërend van historische villa’s tot moderne appartementen. Het is een populaire plek voor gezinnen vanwege de goede voorzieningen, scholen en de rustige woonomgeving.

Dienstverlening

Hoe wij kunnen helpen

Het uiteindelijk kopen of huren van een huis doe je zelf, wij helpen je met informatie en duwen je in de juiste richting, voor een weloverwogen nieuwe woonbestemming in Hilversum.

Wijken & buurten

Hilversum bestaat uit 8 wijken die gezamenlijk weer bestaan uit 37 buurten. De variatie is groot!

Zien & doen

Is Hilversum een levendige stad? Wat kan je er allemaal doen en wat zijn de mooiste plekken om te zien.

Hilversum

Gemeente Hilversum

Naast de mediabedrijven heeft Hilversum ook veel te bieden op het gebied van cultuur en recreatie. De stad heeft verschillende theaters, bioscopen en musea, waaronder het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waar de Nederlandse mediageschiedenis wordt tentoongesteld. In de omgeving van Hilversum zijn er prachtige natuurgebieden, zoals de uitgestrekte bossen van het Goois Natuurreservaat en de heidevelden van het Corversbos.

De gemeente Hilversum hecht veel waarde aan duurzaamheid en groene initiatieven. Er wordt gewerkt aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van milieuvriendelijk gedrag. Hilversum heeft ook een actief fietsbeleid en er zijn veel fietspaden en -routes om de stad en de omliggende natuur te verkennen.

Op het gebied van onderwijs is Hilversum goed vertegenwoordigd met verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast is er de Hogeschool van Amsterdam, locatie Hilversum, waar diverse media-gerelateerde opleidingen worden aangeboden.

De gemeente Hilversum zorgt voor goede voorzieningen en infrastructuur voor haar inwoners. Er zijn winkelcentra, sportfaciliteiten en gezondheidsvoorzieningen verspreid over de stad. Hilversum heeft ook uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, met treinstations die directe verbindingen bieden naar andere grote steden in Nederland.

Kortom, Gemeente Hilversum is een levendige en groene stad met een sterke focus op media, cultuur en duurzaamheid. Het biedt een hoge levenskwaliteit en een breed scala aan voorzieningen voor haar inwoners.